MEten is weten
 Een nieuwe kijk op de balans van het lichaam die de verhouding tussen de essentiële omega 3 - en omega 6-vetzuren centraal stelt.
DOOSJE TEST.jpg
BLOEDTEST.jpg

 
Balancetest Omega 6:3

Omega 3 (alfolinoleenzuur) en omega 6 (linoleum) zijn twee essentiële vetzuren die via de voeding ingenomen moeten worden.  
Vetzuren vervullen een belangrijke functie als energiebron, als onderdeel van een celmembraan en als voorloper van heel wat stoffen die instaan voor het goed functioneren van cellen en weefsels.
Een goede verhouding omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren is enorm belangrijk !
Onze westerse voeding, die bijzonder rijk is aan plantaardige oliën en dierlijke vetten, levert te veel omega 6- en te weinig omega 3-vetzuren. Daarom is de extra inname van omega 3-vetzuren in veel gevallen aangewezen.

De 'Zinzino BalanceTest' is een droge bloedtest (dry blood spot test - DBS) waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze net zo nauwkeurig is als een veneus bloedmonster, wanneer vetzuren moeten worden geanalyseerd.
 
Waarom deze test?

In de moderne wereld van vandaag eten we anders dan een eeuw geleden, toen bijvoorbeeld fastfood nog niet op het menu stond.
Maar zelfs als u uw eigen eten kookt, zijn de ingrediënten helaas niet meer van dezelfde kwaliteit. Vlees is meestal afkomstig van dieren die in een schuur met voer gevoederd worden in plaats van gras te eten in de open velden en vissen zoals zalm worden gekweekt in gesloten bekkens en gevoed met vismeel in plaats van algen te eten in de diepe zeeën. Dit heeft een enorme impact op de voedingswaarden in het voedsel en dus ook de voedingswaarden in onze cellen, weefsels en ons lichaam.

De Zinzino's BalanceTest is een eenvoudige zelftest die de vetzuren in uw bloed analyseert.             Deze vetzuren zijn een weerspiegeling van het vet in uw voedsel.
We willen een goede gezondheid promoten door middel van eersteklasproducten gemaakt met hoogkwalitatieve ingrediënten die van moeder aarde zelf afkomstig zijn.                                            Voeg jaren aan je leven toe met ons concept voor gezonde voeding.


Hoe werkt het?
In eerste instantie doet u de BalanceTest.
Alles wat nodig is, zijn enkele druppeltjes bloed uit de vingertop op een filterpapier en de test is binnen een minuut voltooid. Het bloedstaal kan eenvoudigweg per post verzonden worden naar het
labo in Zweden.

Het gehalte aan 11 vetzuren wordt in het bloed gemeten met een betrouwbaarheid van 98%.           Het resultaat wordt vervolgens, na ongeveer 20 dagen, weergegeven op de website; zinzinotest.com.
Daarna begint u meteen met uw dagelijkse dosis Zinzino Balanceoil+ in te nemen, best gecombineerd met het hoogwaardige vitaminen- en mineralencomplex Xtend van Zinzino en bij een zwakke darmflora, ook de Zinobiotic.  
De olie kan op 3 verschillende manieren ingenomen worden: puur, oplosbaar in water of in de vorm van capsules. Er is ook een vegan-olie beschikbaar.
Ga gedurende 120 dagen door met het innemen van de Zinzino producten  zoals aanbevolen en doe daarna de tweede BalanceTest om erachter te komen hoe uw vetzuurprofiel is veranderd. 


Welk laboratorium voert de bloedanalyse uit?

Vitas is een  Zweeds door GMP gecertificeerd contractlaboratorium voor chemische analyse, met 20 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige chromatografische analyses op basis van geavanceerde kennis en technologie.
 
Welke  waarden ontvangt u via de bloedanalyse?

UW BESCHERMING (WAARDE VETZUURPROFIEL)
Deze factor geeft het profiel van 11 vetzuren in uw bloed weer. De schaal gaat van 0 -100 en het doel is om 100 te bereiken bij de tweede test na 120 dagen. Dit zegt niets over de gezondheidstoestand van de persoon, alleen het beschermingsniveau van vetzuren.
 
BALANS VAN OMEGA-6 (AA) TEN OPZICHTE VAN OMEGA-3 (EPA)
De Balans Omega-6 (AA) ten opzichte van Omega-3 (EPA) is een meting die de balans weergeeft van de Omega-6- en de Omega-3-vetzuren. De balans tussen beide maakt uw profiel onevenwichtig (boven 9:1), semi-evenwichtig (tussen 9:1 tot 3:1) of evenwichtig (3:1 of lager).
Als u 3:1 of hogere waarden heeft, is het doel om dmv de olie 3:1 of lager te bereiken.

 
OMEGA-3-NIVEAU (EPA+DHA)
Het percentage laat zien hoeveel van uw EPA+DHA Omega-3 buiten uw totale vetzuurprofiel valt. Omega-3's hebben veel voordelen, omdat ze de primaire bouwstenen in uw cellen zijn.                        EPA is dominant in bloed, spieren en weefsel, terwijl DHA dominant is in hersenen, sperma en ogen.  In het testrapport is het ideale bereik 8% of meer. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beweert dat EPA en DHA bijdragen aan het behoud van een normale hartfunctie.                   DHA draagt ook bij aan het behoud van een normaal zicht en onderhoud van de normale hersenfunctie.
 
CELMEMBRAAN VLOEIBAARHEIDSINDEX
Dit is de balans tussen verzadigde vetten en Omega-3 (EPA+DHA). De vloeibaarheid van verzadigde vetten is minder dan de vloeibaarheid van Omega-3-vetten. Een betere balans 4:1 (verzadigde vetten ten opzichte van Omega-3 vetten) verhoogt de vloeibaarheid van het celmembraan.
 
MENTALE STERKTE - DIEETINDEX
Dit is de balans tussen Omega-6 (AA) en Omega-3 (EPA+DHA).
Een voldoende voorraad aan Omega-3-vetzuren, DHA, in de voeding draagt bij aan het behoud van een normale hersenfunctie.                        
De hersenen zijn het controlecentrum van het zenuwstelsel. Ze bewaken en controleren de reactie van het lichaam op informatie van zicht, gehoor, geur en smaak.

 
ARACHIDONZUUR (AA) VORMINGSEFFICIËNTIE
Dit is een weergave van de efficiëntie waarmee uw lichaam vetzuren, Omega-6, omzet uit voedsel in uw dieet naar essentiële vetzuren, Omega-6 (AA) in uw lichaam. Als uw efficiëntie minder dan 30% is, wordt u aangeraden om voedsel op te nemen dat rijk is aan AA, zoals kip, kalkoen en zalm.

Wil jij meten welke verhouding omega-6/3 je hebt?
Neem contact met ons op via het contactformulier

Wil je meer te weten komen over omega 3, de verhoudingen en de Balance Oil+ van Zinzino?
Klik dan  hier.