top of page
Zinzino BalanceOil is een synergetisch mengsel van hoogwaardige visolie, rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, met speciaal geselecteerde extra vergine olijfolie met een hoog gehalte aan polyfenolen.
BalanceOil past de EPA + DHA-niveaus en het Omega-6:3-evenwicht in je lichaam veilig aan en onderhoudt deze ook.
BalanceOil ondersteunt de optimale hersenfunctie, een normale hartfunctie en pept het immuunsysteem op.
 
Belangrijkste voordelen
  • Optimale hersenfunctie
  • Goed voor het hart
  • Pept het immuunsysteem dankzij de aanwezige vitamine D in de olie.
  • Verhoogt EPA en DHA in het lichaam op een veilige en efficiënte manier
  • Helpt bij het aanpassen van het omega-6/omega-3 evenwicht tot een optimale verhouding
  • Verhoogt polyfenol-niveaus in je lichaam om de bloedlipiden te beschermen tegen oxidatieve stress
  • Ondersteunt een gezonde en optimale oogfunctie, bloedspiegels van de triglyceriden
  • Verbetering en behoud van een goede bloeddruk
  • Bevordering van de bloedcalciumniveaus, celdeling , spierfunctie, gezonde botten en tanden
  • EPA en DHA hebben goedgekeurde gezondheidsclaims voor het behoud van een normale hersenfunctie.     Inname van DHA door zwangere vrouwen draagt bij aan de ontwikkeling van de normale hersenen van foetus en zuigelingen
Bloedtest omega 6:3 balans 
Meten is weten blijft het motto van Prevent Absent.
Om te achterhalen hoe de verhouding omega 6:3 balans is in jouw lichaam bieden we een bloedtest aan die je zelf eenvoudig kan afnemen aan de hand van een kleine bloedprik in de vinger.
In het filmpje hieronder zie je hoe eenvoudig het is om de bloedtest af te nemen, welke weg de test aflegt en op welke manier je de uitslag ontvangt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Welke  waarden ontvangt u via de bloedanalyse?
UW BESCHERMING (WAARDE VETZUURPROFIEL)
 
Deze factor geeft het profiel van 11 vetzuren in uw bloed weer. De schaal gaat van 0 -100 en het doel is om 100 te bereiken bij de tweede test na 120 dagen. Dit zegt niets over de gezondheidstoestand van de persoon, alleen het beschermingsniveau van vetzuren. 
 
BALANS VAN OMEGA-6 (AA) TEN OPZICHTE VAN OMEGA-3 (EPA)
De Balans Omega-6 (AA) ten opzichte van Omega-3 (EPA) is een meting die de balans weergeeft van de Omega-6- en de Omega-3-vetzuren. De balans tussen beide maakt uw profiel onevenwichtig (boven 9:1), semi-evenwichtig (tussen 9:1 tot 3:1) of evenwichtig (3:1 of lager).
Als u 3:1 of hogere waarden heeft, is het doel om door middel van de olie 3:1 of lager te bereiken. 
 
OMEGA-3-NIVEAU (EPA+DHA)
Het percentage laat zien hoeveel van uw EPA+DHA Omega-3 buiten uw totale vetzuurprofiel valt. Omega-3's hebben veel voordelen, omdat ze de primaire bouwstenen in uw cellen zijn.  
EPA is dominant in bloed, spieren en weefsel, terwijl DHA dominant is in de hersenen, sperma en ogen. 
In het testrapport is het ideale bereik 8% of meer. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beweert dat EPA en DHA bijdragen aan het behoud van een normale hartfunctie.                  
DHA draagt ook bij aan het behoud van een normaal zicht en onderhoud van de normale hersenfunctie. 
 
CELMEMBRAAN VLOEIBAARHEIDSINDEX
Dit is de balans tussen verzadigde vetten en Omega-3 (EPA+DHA).
De vloeibaarheid van verzadigde vetten is minder dan de vloeibaarheid van Omega-3-vetten.
Een betere balans 4:1 (verzadigde vetten ten opzichte van Omega-3 vetten) verhoogt de vloeibaarheid van het celmembraan. 
 
MENTALE STERKTE - DIEETINDEX
Dit is de balans tussen Omega-6 (AA) en Omega-3 (EPA+DHA).Een voldoende voorraad aan Omega-3-vetzuren, DHA, in de voeding draagt bij aan het behoud van een normale hersenfunctie.                        
De hersenen zijn het controlecentrum van het zenuwstelsel. Ze bewaken en controleren de reactie van het lichaam op informatie van zicht, gehoor, geur en smaak. 
 
ARACHIDONZUUR (AA) VORMINGSEFFICIËNTIE
Dit is een weergave van de efficiëntie waarmee uw lichaam vetzuren, Omega-6, omzet uit voedsel in uw dieet naar essentiële vetzuren, Omega-6 (AA) in uw lichaam. Als uw efficiëntie minder dan 30% is, wordt u aangeraden om voedsel op te nemen dat rijk is aan AA, zoals kip, kalkoen en zalm.
 
De bloedtest aanvragen
Ben je overtuigd van het belang van de test en het gebruik van de producten van Zinzino?
Neem contact met ons op via dit contactformulier en we helpen je zo spoedig mogelijk.
 
Nog graag wat meer informatie? Lees hieronder verder:
Extra informatie
Waar komt de vis die in de balance Oil wordt gebruikt vandaan?
 
De Balance Oil wordt geproduceerd door LYSI in IJsland.
De visolie die ze daar klaarmaken is voornamelijk afkomstig van kortlevende, kleine pelagische vis zoals sardines, ansjovis en makreel, maar er is geen verplichting voor een specifieke vissoort.
De olie is gegarandeerd vrij van zware metalen en andere giftige stoffen omdat de visjes klein zijn en in zuivere wateren leefden.
De olijfolie
BalanceOil bevat een speciale koudgeperste, extra vergine olijfolie bekend om zijn hoog gehalte aan polyfenolen (boven 350 mg/kg). Polyfenolen zijn krachtig anti-oxiderend met talrijke positieve effecten. Ze beschermen BalanceOil in de fles en, even belangrijk, in je lichaam voor een optimale werking. De producten zijn GGO-vrij (dat wil zeggen vrij van genetisch gemodificeerde organismen).
Vis en olijfolie / synergie = resultaten
Het modern verwerkte dieet bevat grote hoeveelheden Omega-6 vetzuren en onvoldoende Omega-3 vetzuren. De Zinzino wetenschappers formuleerden BalanceOil om Omega-3 te combineren met de juiste hoeveelheden van de juiste polyfenolen, een synergetische combinatie die verbluffende resultaten oplevert.
Bewijs van balans in 120 dagen
Om gezond te zijn is een verhouding  van omega-6/omega-3:  3 op 1.
De gecertificeerde laboratoria waarmee Zinzono werkt hebben meer dan 200.000 tests geanalyseerd (Augustus 2017) waardoor ‘s werelds grootste database is ontstaan
Na het nemen van BalanceOil gedurende 120 dagen, is de gemiddelde balans minder dan 5:1 en in veel gevallen zelfs minder dan 3:1.
Voorgesteld gebruik
0,15 ml BalanceOil x kg lichaamsgewicht per dag.       
 
Opmerking
 
Voedingssupplementen zijn niet bedoeld als vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding.                    Als je  bloedverdunnende medicijnen gebruikt, raadpleeg dan je arts voordat je de BalanceOil gebruikt.
Geef BalanceOil niet rechtstreeks aan kinderen jonger dan één jaar.
Ingrediënten: visolie (van ansjovis, makreel, sardines), koudgeperste olijfolie, gemengde tocoferolen (antioxidanten), smaakstoffen, vitamine D3 (cholecalciferol)
Wat is omega-3?
Omega-3 is een verzamelnaam voor een groep van lang geketende onverzadigde vetzuren, met de eerste dubbele binding tussen koolstof nummer 3 en 4 gerekend vanaf het methyl-einde. Omega-3 vetzuren zijn van essentieel belang, wat betekent dat het lichaam ze niet zelf kan produceren zodat ze deel moeten uitmaken van je dieet. De uitzondering zijn vrouwen van vruchtbare leeftijd, die de mogelijkheid hebben om kleine hoeveelheden omega-3 vetzuren te produceren. Inname van omega-3 vetzuren via de voeding wordt echter nog steeds aanbevolen voor vrouwen in deze groep. Er zijn verschillende soorten omega-3 vetzuren; kortere geketende omega-3 vetzuren uit het plantenrijk en langere geketend omega-3 vetzuren van marine bronnen. De lang geketende omega-3 vetzuren hebben het hoogste bioactief effect met name eicosapentaeenzuur (EPA, C20:5 omega–3) en do-cosahexaeenzuur (DHA, C 22:6 omega-3-3).
In welk voedsel vind ik omega-3?
De lange geketende omega-3-vetzuren (EPA en DHA) zijn voornamelijk te vinden in vette vis zoals sardines, makreel, ansjovis en zalm om er enkele te noemen, terwijl de kortere geketende omega-3 vetzuur Alfa-linoleenzuur (ALA) zijn te vinden in de meeste plantaardige oliën.
Waarom is het aangewezen omega-3 supplementen te nemen?
Marine omega-3 vetzuren zijn belangrijk om een normaal en goed evenwicht tussen componenten in uw lichaam te bereiken. Daarnaast is omega-3 van belang voor een natuurlijke en gezonde ontwikkeling en groei. Een aantal gedocumenteerde wetenschappelijke studies tonen aan dat omega-3 (EPA en DHA) belangrijk is voor onze cardio- vasculaire gezondheid, vermindering van chronische ontstekingen, cognitieve prestaties, stemming en gedrag, gezonde hersenactiviteit, gezonde ontwikkeling van de foetus ...
Ons westerse dieet bevat een overschot aan omega-6 vetzuren en een tekort aan omega-3 vetzuren, waardoor
een disbalans tussen omega-6 vetzuren en omega-3 vetzuren in het lichaam ontstaat.
Deze disbalans heeft een negatieve impact op de hierboven opgesomde gezondheids-facetten.
Hoe weet ik of ik een gezond omega-6/omega-3 vetzuren evenwicht heb?
We raden iedereen om het omega-6/omega-3 vetzuurevenwicht in zijn lichaam te meten !
De Zinzino-test is een uiterst betrouwbare meetmethode die je thuis met een vingerprik-setje zelf uitvoert en met de toegevoegde enveloppe met de post verstuurd naar het labo in Zweden.
Via de aan jouw testset toegekende code kan je na 10 tot 20 dagen je huidige situatie op de website van Zinzino bekijken.
Na 120 dagen gebruik van de olie kan je de 2e test uitvoeren.
Zodra de gewenste verhouding bereikt is, adviseren we het onderhoud en behoud ervan dmv een verhoging van het wekelijks gebruik van vette kleine vissoorten, die zoveel mogelijk uit zuivere wateren komt, of een verderzetting van het gebruik van de olie, maar dan bv op 1/4 van de kuur-dosis.
 
Info over het bewaren van de olie:
Ongeopende flessen opslaan in een donkere en droge plaats bij kamertemperatuur of in de koelkast. Geopende flessen in koelkast opslaan en binnen 45 dagen gebruiken. De olie kan troebel worden bij temperaturen van minder dan 4°C / 39° F als gevolg van het stollen van de olijfolie. De olie zal helder worden bij kamertemperatuur.
Buiten bereik van kinderen houden.
bottom of page