top of page
streetstepper
Waarom een streetstepper?

 

 

De Streetstepper is niet enkel een heel  aangename manier om je te verplaatsen, ook je gezondheid is gebaat bij  deze stepfiets.

Daarom wordt de Streetstepper steeds vaker aangeraden door artsen of gebruikt door kinesisten om mensen te helpen met hun rugproblemen. Maar ook voor andere klachten en bij revalidatie biedt een Streetstepper vele voordelen.

 

Door de staande positie wordt er geen nadelige belasting geplaatst op de rug, bekken of prostaat. De vele schokken die je rug en gewrichten  (enkels, knieën, bekken) moeten opvangen bij het lopen,  veroorzaken  vaak pijn en kunnen op lange termijn schadelijke gevolgen hebben. Deze problemen worden voorkomen door 'running on wheels' of het 'lopen' op een Streetstepper.

 

De Streetstepper werd ontworpen en ontwikkeld met deze gezondheidseffecten in gedachten. De rechtopstaande houding, de zachte  stepbeweging die je maakt en de training van romp en armen , hebben een  positief effect op het hele lichaam. De Streetstepper bewaart de natuurlijke  positie van het lichaam en meer bepaald de S-vorm van de ruggengraat,  waardoor het ontstaan of verergeren van rugproblemen wordt voorkomen.

 

De Streetstepper combineert de voordelen van hardlopen en fietsen zonder de nadelen. Zo krijg je een alles omvattende training zonder schadelijke belasting die kan leiden tot blessures:

  • Work-out van boven- en onderlichaam in de perfecte biomechanische positie

  • Training met lage hartfrequentie of Cardiovasculaire training 

  • Training van coördinatie en lichaamsbalans

  • Activatie van de meerderheid van de spiergroepen in het lichaam

  • Aangename, afwisselende en swingende outdoor fitness

  • Geschikt voor lange afstanden en steile beklimmingen

  • Bestaat in straat- en mountainbike versie : RS20 en MTS27

   

 Wij zijn reeds meer dan 10 jaar de Benelux-verdeler van dit unieke toestel.

  Op onderstaande website en gelijknamige facebook-pagina meer info : 

 

  Wens je graag de Streetstepper te testen neem dan via onderstaande knop contact op :

bottom of page