Wim Aerts

Tijdens mijn tienerjaren was ik al erg geboeid door alle facetten van in de natuur. Om er in te vertoeven, te sporten en om er de heilzame werkingen op ons lichaam uit te halen.

Van brandnetels maakte ik soep, van berkenbomen tapte ik sap en tarwe liet ik kiemen om er superbrood van te maken. Samen met mijn vader zette ik als 14 jarige in 1975 al een biologische groententuin op. De kruidengeneeskunde boeken van Mellie Uyldert (1908-2009) bestudeerde ik alsof het mijn favorietste vak op school was.

Op mijn 15de besliste ik al om later op mijn 18de natuurgeneeskunde te gaan studeren in Hilversum. Ter voorbereiding hiervan schakelde ik toen ook over van ‘Moderne Humaniora’ naar de plantenopleiding aan de gerenommeerde OLV-Tuinbouwschool in Sint-Truiden. Drie jaar later, na het slagen van mijn ingangsproef in Hilversum, kreeg ik echter te horen dat ik 4 jaar moest wachten om te starten, en dit vanwege een veel grotere vraag dan aanbod en een clausule waar er op leeftijd geselecteerd werd. Zelfstudie bleef dan de boodschap voor wat betreft kruidengeneeskunde. Beroepsmatig leverde mijn creativiteit en mijn opleiding plantkunde en bloemsierkunst me het nodige succes om 25 jaar professioneel zelfstandig actief te kunnen zijn als ontwerper en realisator van Functionele Groen- en Waterdecoraties, en dit in binnen- en buitenland oa onder de merknamen Aquarti en Aqua-Verdi ( zie linkedin). Gezondheid bevorderen in de kantoorwereld was ook met deze producten en activiteiten de rode draad in mijn werktijd.

Dagelijks even tijd maken voor Medidatie was en is  voor mij al 30 jaar lang een grote steun in het dragen van de grote hoeveelheid 'druk op de schouders' die er kwam kijken met dit internationaal en innoverend werk.

En dan was er de verwoestende ‘Burn-Out’.. .: zeker mensen met een grote gedrevenheid beseffen vaak te laat dat we allemaal, ook die die al heel gezond leven, moeten opletten voor een te grote hoeveelheid stress ! Eén nieuw ontwikkeld Aqua-Verdi product leverde me 10 jaar geleden zoveel ‘kinderziekten-problemen’ op dat ik door de zorgen en de stress langdurig mijn nachtrust verloor. Maar ik ging door, en door, en door…terwijl mijn lichaam smeekte om te stoppen en ik vermagerde tot 16 kilo onder mijn ideale gewicht…een keiharde confrontatie met een volledige uitputting was het gevolg.

Een onderbreking in mijn ondernemersloopbaan van 18 maanden, met veel tijd voor ontspanning en stapsgewijze terug gaan sporten in de natuur, bracht me terug helemaal op de been.                         Vele waardevolle ervaringen rijker en met een nog groter besef van de impact van stress op ons lichaam. Ik startte terug als ondernemer met de overname van de bekende Svensson Natuurboetiek in Antwerpen…en van daaruit ontdekte ik, door de herhaaldelijke reklame van klanten, de heilzame werking van de thuistherapie Andullatie. Via een bezoek aan de internationale fietsbeurs in Duitsland ontdekte ik de Streetstepper die door artsen en kinesisten terecht omschreven wordt als ‘ De Gezondste Manier om buiten te gaan bewegen’…

Twee jaar geleden bracht het leven me in contact met de gezondheids-gedreven Katleen Telemans, een zeer getalenteerde en lieve vrouw die al vele jaren opleidingen volgde, en toepaste in haar bijberoep-praktijk, van ‘niet-medicamenteuze behandelingen’ die hetzelfde doel nastreven als de producten en activiteiten waar ik me voor inzette ( zie rubriek ‘behandelingen’ op deze site). 

Als ‘koppel’ ontdekten wij bij Dr. Paul Rubbens, een bekend maar op rust zijnde kinesist, homeopaat en acupuncturist, het Multiscan Pro toestel ; we waren beiden even enthousiast over de fantastische vooruitgang dat het gebruik van dit toestel kan bieden op gebied van gezondheidszorg en - preventie… We werden ook ‘partners’ in mijn bvba en samen kochten we zowel de draagbare versie als de kiosk-versie van dit unieke meettoestel aan. 

Vorig jaar, haakte een goede vriend na 30 jaar af, om nog mee te gaan rijden met onze moutainbike-clubje, omdat het te zwaar werd. In het zoeken naar een oplossing hiervoor ontdekte ik de E-mountainbike, een toestel dat compleet nieuwe mogelijkheden biedt om actief de natuur in te trekken, ook voor niet getrainden. Deze ontdekking werd de start van onze nieuwste activiteit die we nu lanceren onder de slogan 'Kom in Limburg E-mountainbiken' ( en ontdek er zo de allermooiste natuurplekjes op één van onze 18 E-Mtb’s...) .

Deze aankopen en de samenvloeiing van onze activiteiten vormde de basis voor het ontstaan van de overkoepelende activiteitsnaam ‘Prevent Absent’!

 

Ik hoop, beste lezer, dat je ook even de tijd neemt om op deze site alvast een goed zicht te krijgen over wat Prevent Absent ook voor jou en andere mensen uit je privé- of werkomgeving kan betekenen.

Katleen en ik wensen je alleszins heel veel ‘Gelukkig zijn’ toe !

 

Wim